Ενυδάτωση

Η φόρμουλα των καλλυντικών που χρησιμοποιούνται για την ενυδάτωση του δέρματος έχουν ως βάση το νερό και πλούσιους ενυδατικούς και θρεπτικούς παράγοντες που έχουν ως στόχο να διατηρήσουν την πολύτιμη υγρασία του δέρματος.

Από τον καθαρισμό του προσώπου ως το τέλος της περιποίησης βοηθούμε το δέρμα να αποβάλει την περίσσια λιπαρότητας και το φαινόμενο της γυαλάδας. Η λιπαρότητα είναι αυτή που διατηρεί την υγρασία στο δέρμα αλλά όταν έχουμε περίσσια σμήγματος μπορεί να προκαλέσει ξεσπάσματα ακμής.

Όλα τα προϊόντα που χρησιμοποιούμε στη θεραπεία της ενυδάτωσης είναι κατάλληλα ώστε να ρυθμίζουν την λιπαρότητα αλλά να μην αφυδατώνουν το δέρμα.
Η συνήθης διαδικασία που ακολουθείται σε μια τέτοια θεραπεία είναι:

1) Καθαρισμός του προσώπου με γαλάκτωμα/gel/αφρό ανάλογα πάντα με τον τύπο και τις ανάγκες του δέρματος.
2) Εφαρμογή λοσιόν στο πρόσωπο για την απομάκρυνση τυχόν υπολειμμάτων και για την τόνωση του.
3) Εφαρμογή Peeling με κόκκους ή ενζυμικό για την απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων αλλά και για την καλύτερη απορρόφηση των προϊόντων που θα ακολουθήσουν, αφήνοντάς το δέρμα απαλό και καθαρό.
4) Ακολουθεί εφαρμογή ενυδατικού ορού, ο οποίος δίνει λάμψη εξαιτίας των θρεπτικών συστατικών του και του συμπλέγματος βιταμινών που περιέχει. Ο ενυδατικός ορός εφαρμόζεται στο δέρμα με ελαφριά μάλαξη ώστε να επιτύχουμε αύξηση της αιματικής κυκλοφορίας και καλύτερη διείσδυση των προϊόντων προσδίδοντας μία υγιή όψη. Ακολουθεί ενυδατική μάσκα, η οποία παραμένει για τουλάχιστον 15 λεπτά.
5) Η ενυδατική θεραπεία ολοκληρώνεται με ειδική ενυδατική κρέμα ημέρας/νύχτας και κρέμα ματιών